Lätt sälja lägenheter i Dockan i Malmö

Det verkar bli succé för det nya byggprojektet Dockan i Malmö. Byggbolaget JM har bara en osåld lägenhet kvar i det första kvarteret. Intresset för fortsatta projekt är stort.

- Peppar, peppar verkar det ha gått bra hittills, säger Christian Dahlman, projektchef på JM som sålt slut på lägenheterna i båda de kvarter bolaget bygger i Dockan innan husen ens byggts.

Inflyttning för det första kvarteret i Dockan, beräknas bli till årsskiftet. Det första lägenhetskvarteret är i stort sett slutsålt och nästa planerade projekt med 75 lägenheter har 70 bokningar där de intresserade har lagt en handpenning på
20 000 kronor. Christian Dahlman tror att en viss del av framgången kan ha att göra med att man lärt sig från misslyckanden i Västra Hamnen.

- Det är ju klart att vi lärt oss en hel del av de kunder vi hade på Bo01, säger Christian Dahlman.

Det är ändå ett liknande projekt med ganska dyra lägenheter vid havet - varför vågar ni satsa på Dockan?

- I samband med försäljningsstarten av det första kvarteret fanns det ett stort intresse. Redan efter ett par månader hade vi majoriteten av lägenheterna uppbokade. Det stärkte oss. Då vågade vi ta steget därifrån, säger Christian Dahlman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".