Gisslandramat i Ljungaskog

Tre timmar långt gisslandrama är över

Strax före klockan två på fredagen fick gisslandramat vid flyktingförvaret i Ljungaskog sitt slut. Under tre timmar hade två personer som tog sig in på förvaret och en av de som bor där, suttit i ett avgränsat rum, i något som polisen betraktade som ett gisslandrama.

– Gärningsmannen är gripen och ambulans framskickad för att ta hand om den skadade, säger Sofie Österheim, informatör vid Skånepolisen.

Gisslandramat utlöstes då en man som bor på förvaret och skulle utvisas, försökte rymma. Utanför pågick en fredlig demonstration för att protestera mot utvisningen. Två av demonstranterna tog sig in på förvaret för att besöka mannen som då tog dem som gisslan.

– Vi fick in ett larm vid elvatiden om ett eventuellt rymningsförsök av en som skulle utvisas. Samtidigt ägde en demonstration rum utanför. Två personer lyckades ta sig in på migrationsverket och hamnar i vad vi i nuläget betraktar som en gisslansituation, säger Sofie Österheim.

En av de tre knivskars och fick föras till sjukhus.

– Läget är för tillfället under kontroll, men man måste ta i beaktande att vad som helst kan inträffa i sådana här situationer, säger Sofie Österheim.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".