Kenneth Branagh. Foto: Yellow bird/Scanpix
Skåne

Engelska Wallander prisad

Den engelska Wallanderserien fortsätter att ta hem priser. Skådespelaren Kenneth Branagh blev i går utsedd till bästa skådespelare för sin roll som Ystadspolisen Kurt Wallander vid den engelska tv-prisgalan BAFTA.

Region Skåne bidrog med åtta miljoner kronor till förra serien. Och ska det bli fler avsnitt är det nödvändigt att Region Skåne är med igen, enligt Daniel Ahlqvist producent hos den svenska samproducenten Yellow Bird.

– Oavsett hur det går i tävlingar så blir det inte lättare med finansieringen för kommande säsonger, säger Daniel Ahlqvist.

Hittills har sex avsnitt filmats i två omgångar. Först gången bidrog Region Skåne med sju miljoner, andra gången åtta. Och Yellow bird hoppas att regionen vill satsa lika mycket som sist, om det ska bli fler avsnitt.

Men ska Film i Skåne gå in med pengar ska det medföra så kallad regional nytta som räknas efter vissa parametrar. Och regional nytta var det sist, säger Film i Skånes vd Ralf Ivarsson.

– Vårt normala krav är att det ska omsätta det dubbla mot vad vi går in med. Och i det här fallet ligger det något högre, säger Ralf Ivarsson, vd för Film i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".