Bo 01 i hovrätten

Det framkom inga överraskningar när rättegången om eventuella bokföringsbrott i samband med bomässan Bo01 inleddes i hovrätten idag.

Bland de åtalade står Malmös finanskommunalråd Ilmar Reepalu och fyra andra personer som satt i ledningen för bomässan. Samtliga fem friades av tingsrätten som inte ansåg det styrkt att bokföringsbrott begåtts, men chefsåklagare Gertrud Holm valde ändå att överklaga domen.

Det handlade i stort sett om upprepningar från förhandlingarna i tingsrätten när rättegången mot den tidigare styrelsen i Bo01 inleddes i hovrätten idag.

Förhören med de fem åtalade, Tommy Hedlund, Gösta Blücher, Per-Ove Helgertz, Ilmar Reepalu och Lars-Åke Holmkvist som satt i bomässans ledning inleddes nu i eftermiddag och kommer att fortsätta också imorgon. 

Förhandlingarna i hovrätten avslutas på onsdag med förhör av de vittnen som åklagaren kallat, bland annat personer som hade hand om bokföringen, skrivelser och protokoll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".