Helsingborg

Styrelsen stöder kritiserad teaterchef

Personalens låga förtroende för Helsingborgs Stadsteaters chef Karl Dunér påverkar inte styrelsens förtroende för teaterchefen.

En medarbetarenkät på teatern visar att 89 procent av de som svarat helt saknar eller har bristande förtroende för ledningen. Men styrelseordförande Tore Bryneholt har ändå fortsatt förtroende för Karl Dunér.

– Det är modigt av honom att sätta igång en sådan här analys när allt är så rörigt som det är, anser Bryneholt.

– Och det är på styrelsens uppdrag som han möblerat om med våldsam kraft.

Tore Bryneholt tycker ändå att självrannsakan är på sin plats.

– Varje dag undrar man om vi gjort rätt eller fel.

Karl Dunér sade upp nästan en tredjedel av personalen på Helsingborgs Stadsteater under sitt första år. Men teaterförbundet menar att man inte kan förklara kritiken i enkäten med omstruktureringen. Dunér har brustit i information, haft dålig tillit till personalen och inte lyssnat på den, menar facket.

Själv säger Karl Dunér att de brister som kommit fram ska rättas till.

– Självklart finns mycket i enkäten som drabbar mig personligen. Det tar jag mycket allvarligt på. Och det är det som handlingsplanen handlar om nu, att bättra de här sakerna, säger han.

– Det är på fyra tunga områden vi ska bättra oss. Det gäller förtroendet för ledningen, delaktigheten, interninformationen och den psykosociala arbetsmiljön.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".