Malmö

24-åring beskjuten efter bråk

En 24-årig man skottskadades i natt vid halv tolv tiden på Holma i Malmö. Upprinnelsen till skotten var ett bråk på Hyacintgatan. Strax efter bråket lämnade fem personer platsen i bil, och blev beskjutna.

En kula gick igenom bakrutan på bilen och träffade mannen vid tinningen. Nu vårdas mannen på SUS och hans tillstånd är stabilt. Ännu har ingen gärningsman gripits för dådet. Den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– En del av dem är kända av polisen, hur vill jag inte säga  säger Anders Lindell, informatör hos polisen

Två av männen som färdades i den beskjutna bilen var tidigare under gårdagen inblandade i ett bråk på Köpenhamnsvägen, men om händelserna har med varandra att göra står enligt polisen inte klart.

Och någon koppling till förra veckans gängrelaterade skottlossning på Möllevången tror polisen heller inte det är tal om. Idag fortsätter utredningen med förhör av de inblandade, innan dess vill polisen inte ge ut fler detaljer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".