Handbolls-EM kräver säkerhet

När EM i handboll startar i Sverige idag har polisen och arrangörerna i Helsingborg, där flera matcher ska spelas, skärpt säkerheten ordentligt. Israel ska spela sina matcher i Helsingborg.
När lottningen till Europamästerskapet i handboll avgjordes i höstas stod det klart att Israel skulle spela i Helsingborg. Eftersom läget i landet just nu är spänt reagerade arrangörerna i Helsingborg. - Det första jag tänkte på vad säkerhetsarrangemangen. Jag tänkte inte på det sportsliga. Det krävs extra mycket av oss nu när Israel ska spela här, säger Doulgas Ekelund som är fritidsdirektör på Idrottens Hus, där matcherna ska spelas. Både polisen och arrangörer har skärpt kontrollen. Till idrottshallen uppmanas publiken att komma i tid då alla genomsöks noga. Polisen ska bevaka en demonstration imorgon, en demonstration som bland annat arrangeras av Ung Vänster. - Vi har aldrig tidigare haft ett arrangemang som kräver en sådan här säkerhet, säger Douglas Ekelund. Övriga lag som spelar i Helsingborg är Danmark, Ryssland och Portugal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista