Vårdare misshandlade vid fritagning

Två flickor i övre tonåren fritogs under dramatiska former från ett behandlingshem strax utanför Örkelljunga natten mot lördagen.

Två vårdare på hemmet överfölls av tre män. En av vårdarna fick en tand utslagen vid överfallet. Men det kunde ha slutat ännu värre om inte personalen fått hjälp av en av eleverna.

- En av de okända männen satt ovanpå en ur personalen och slog vilt, men då kom en av eleverna som bor här till undsättning och slog till killen så han inte kunde fortsätta misshandeln, säger Sverker Lindeberg som är institutionschef på hemmet till Sveriges Radio.

Hemmet är ett behandlingshem för ungdomar som har dömts enligt LVU, Lagen om vård av unga. De två flickorna, födda 1985 och 1987 satt inlåsta men männen lyckades alltså ta sig in genom att misshandla vårdarna.

- Det var tre yngre män som kom i bil. De kom fram till dörren och de två i personalen som var kvar öppnade och undrade vad det var och då blev de överfallna, säger Sverker Lindeberg.

Flickorna hoppade in i männens bil och försvann i hög fart. Polisen har inga spår efter rymlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".