Fler vill turista i Skåne

Ny statistik från SCB visar att det är alltfler som väljer att turista i Skåne. Framförallt är det danskarna som kommer.
Skåne har en ökningstakt mycket över riksgenomsnittet när det gäller utländska övernattningar på hotell, vandrarhem och stugbyar visar ny statistik från Statiska Centralbyrån. Övernattningarna i Skåne har ökat med 1,7 procent mellan januari till november 2001 jämfört med året innan. Ökningen är särskilt stor när det gäller danskar. Där ökade antalet nätter med 13.000 under år 2001. Allt fler finländare, polacker, schweizare och ryssar har också ställt in Skåne som sin destination. Även svenskarna övernattar allt mer, speciellt i Malmö. Många mindre orter har också stora ökningar, t ex Vellinge, Höör, Simrishamn, Trelleborg och Tomelilla. Däremot finns stora minskningar i Helsingborg och Ängelholm. Det är framförallt i södra Skåne som övernattningarna ökar medan de norra delarna verkar ha halkat efter. Det var 40.000 färre svenskar som valde att bo i Nordvästra Skåne under förra året.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".