Höjt elpris hotar Helsingborgs idrottsföreningar

Kostnaderna för Helsingborgs kommun ökar rejält eftersom elpriset mer än fördubblades när kommunen förlängde sitt elavtal med Öresundskraft i december. Men det är inte bara de kommunala verksamheterna som får högre elräkningar. Även idrottsföreningarna i staden drabbas.

Två av de stora idrottsföreningarna i staden har också fått kraftigt ökade kostnader för el eftersom de har samma avtal med Öresundskraft som kommunen, något som kan få stora konsekvenser.

Enligt det nya avtal Helsingborgs kommun har tecknat med Öresundskraft kommer elen att kosta som mest perioden mellan december i fjol till april i år då priset sänks något igen.  För föreningar som har samma avtal som kommunen handlar det om stora kostnadsökningar och mycket pengar.

Simsällskapet räknar med att få betala drygt 400-tusen kronor mer för elen i år. Klubben driver simanläggningarna vid Pålsjö och Filborna och brukar ha en elkostnad på 800-tusen kronor om året men elräkningen för i år kan alltså sluta på mer än 1.2 miljoner kronor med det höjda elpriset.

Helsingborgs fältrittklubb drabbas också av ökade elkostnader med sextusen kronor i månaden enligt de beräkningar som klubben gjort. Ingen av föreningarna har heller blivit informerade om höjningen i förväg innan räkningarna kom.

Fältrittklubben vet inte vad man ska göra för att klara de högre kostnaderna, i slutänden är det verksamheten som drabbas säger Jan-Erik Forell, klubbens ordförande, och han är inte nöjd med kommunens avtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista