Risk för överexploatering i Klagshamn, enligt kritiker

Oron växer nu för att den nya stadsdelen i Klagshamn utanför Malmö byggs ut för snabbt. Enligt planerna är det tänkt att det på sikt ska bli drygt tusen nya bostäder, skola o barnomsorg o till o med en ny småbåtshamn. Kritikerna menar att det finns risk att området överexploateras. Men Peab som utför entreprenaden tycker att satsningen är positiv.

1100 bostäder ska byggas, framförallt öster och väster om den gamla kalkbrottsdammen. De första villorna är redan på plats. Men det är inte bara villaområden som ska byggas i Klagshamn . Det är även tänkt att det ska bli radhus och hyreshus. 

För att kunna möta den väntade befolkningsökningen kommer man också bygga en ny skola och flera förskolor. Det är också tänkt att den gamla djuphamnen ska bli småbåtshamn. Ungefär femton år räknar man på Peab att byggandet ska ta.Men boende i området har varit oroliga att området ska exploateras för snabbt. Många har flytta till Klagshamn för att bo i en lantligare miljö och vill inte hamna i en radhuslänga. Men Åke Larsson tror att riskerna för överexploatering är små.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".