Bostadsrättsförening hotade med vräkning för hemmabio

Populära och ljudliga hemmabioanläggningar har blivit ett allt större problem i flerfamiljshus. En bostadsrättförening i Malmö hotar nu sina medlemmar med vräkning om de inte skruvar ner eller plockar bort sina subwooferhögtalare.

Det var efter att Antonio Garcia fått klagomål över att han spelat högt på sin hemmabio som bostadsrättsföreningen Eriksfält i Malmö skickade ut information om störande grannar i sitt informationsblad.

Det som medlemmarna reagerat starkast på är att man skriver att styrelsen har möjllighet vräka en medlem inom en vecka, att de har förtur i tingsrätten och möjlighet till omedelbar handräckning hos Kronofogdemyndigheten.

– Det finns ju ett förfarande där svaranden har rätt att bemöta ett sådant yrkande. Det handlar inte om någon förtur eller gräddfil när det gäller de här ärendena. Det låter som det är lite vårdslöst skrivet, säger kronofogdemyndighetens jurist, Göran Andersson.

Antonio Garcia har sänkt volymen efter klagomålen men saknar basen från subwooferhögtalaren.

– Den tillhör ju definitivt ett system om man skall ha ett komplett ljud. Sedan är frågan hur man skall bo när man har ett sådant system. Jag har i alla fall ställt min i garderoben så länge, säger Antonio Garcia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".