Avidentifierade ansökningshandlingar motverkar diskriminering

I Kristianstad kommun gjordes i höstas ett försök med att avidentifiera ansökningshandlingar för att på så sätt öka chanserna för invandrare, äldre och kvinnor att få jobb.

Nu kan det bli aktuellt att prova igen, även om det inte slog så väl ut som man hade hoppats. Det säger Karin Odhnoff, personalstrateg i Kristianstads kommun.

Under hösten 2003 gjordes alltså ett försök med att avidentifiera de ansökningshandlingar som kom in till C4 Teknik i Kristianstad. Uppgifter som namn och ålder togs bort ur handlingarna för att man enklare skulle kunna fokusera på de meriter den sökande hade. Men det fick alltså inte den effekt som man hade hoppats på.

Ändå tycker Karin Odhnoff att det skulle vara värt att prova igen och detta diskuteras i kommunen nu under våren. Men hon är skeptisk till att den här modellen med anonyma ansökningar i sig själv kan ta bort problemet med diskriminering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".