Trolig häktning i morgon efter kraniefynd i Bokskogen

Den 22-årige man som misstänkts för mordet på en 18-årig kvinna, vars kranium hittades i Bokskogen utanför Malmö i höstas, kommer sannolikt att begäras häktad i morgon.  Den 22-årige ystadbo som sitter anhållen för mordet på en 18-årig kvinna i fjol bestrider brott. Men den misstänktes inställning i övrigt är hemligt. Det sa åklagare Mats Svensson vid en presskonferens idag.

Där framkom också att mannen med mycket stor sannolikhet kommer att begäras häktad för mordet i morgon. Mannen kan också häktas för brott mot griftefriden eftersom huvudet skiljts från kroppen efter kvinnans död.

Vad som framkommit under det förhör som hölls i går eftermiddag ville Mats Svensson dock inte gå in på. Men ingenting i förhöret har förändrat graden av misstanke. I eftermiddag ska nya förhör hållas med den misstänkte och åklagaren har fram till klockan tolv i morgon på sig att inkomma med en häktningsframställan.

Åklagaren säger sig också vara ganska säker på var kvinnan bragts om livet och att det skedde nära inpå försvinnandet.

Den mördade kvinnan försvann vid jultid 2002. Redan i januari 2003 förhördes den nu misstänkte 22-åringen om försvinnandet eftersom han tillhör kvinnans bekantskapskrets. Och det är en del av de uppgifterna som han lämnade då som nu används som bevisning. Vilka andra bevis som finns vill inte åklagare Mats Svensson gå in på i dagsläget.

Reporter: Olof Sandström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".