Översvämning i Eslöv

Ett femtiotal fastigheter i Eslövs kommun har under natten fått källarna vattenfyllda efter gårdagens stora mängder blötsnö och regn.
Det är området norr om Eslövs tätort som är värst drabbat och räddningstjänsten i Mellanskåne har arbetat med full styrka, tio man, hela natten. Tillsammans med gatukontorets personal har räddningstjänsten gått in med pumpar på strategiska ställen för att hindra vattnet från att stiga ytterligare. Ett tiotal fastigheter i Stehag kunde räddas när man vid halvfemtiden i morse beslutade att gräva av en allmän väg för att på så vis leda vattenmassorna ut på en åker. Styrkechefen Bengt Prahl, som varit räddningsledare under natten, säger att avlopp och diken inte räckt till för att ta hand om de stora vattenmängderna och att vattennivån i golvbrunnarna inne i husen därför stiger. - Hur många fastigheter som drabbats är omöjligt att veta, eftersom människor ute i bygden kämpar själva utan att larma oss, säger Bengt Prahl till P4 Radio Malmöhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".