Tyska läkare vill till Skåne

Tyska läkare i Köln är intresserade av att komma till Skåne för att jobba. Det visar den värvningsresa som Region Skåne gjorde i helgen.
Det fattas specialistläkare på sjukhusen i Skåne. I flera omgångar har representanter för regionen åkt till bland annat Tyskland för att försöka ragga läkare. I helgen var det dags igen. Chefen för anestisikliniken i Malmö Krister Karlsson är förhoppningsfull efter besöket i Köln. - Som det ser ut nu så finns det en övertalighet på läkare i Tyskland. Så det känns inte som om vi stjäl deras arbetskraft, säger han. Målet är att kunna locka hit åtminstone tio tyska läkare. Förra året hade många av de läkare som anställdes utländsk utbildning. - Det här är bra. Den utbildning och erfarenhet som de utländska läkarna som kommer hit har är unik och ger oss mycket, säger Krister Karlsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista