Förhandlingarna klara på Swedish Meats - 170 får gå

Nu är det klart vilka anställda som kommer att sägas upp från företaget Swedish Meats i Kävlinge. Sammanlagt kommer 170 personer att få gå.

Igår fick de sista 70 personerna på charkavdelningen reda på att de måste sluta. Det står också klart att 40 anställda som hade förtur till jobb, inte accepterar att flyttas från slakt- och styckavdelningen till charkavdelningen, och slutar i stället. På den nya avdelningen skulle de nämligen ha fått lägre lön.

Mellan 12 och 14 andra personer har dessutom kommit fram till en uppgörelse med företaget om att avgå frivilligt. Det här innebär att 50 personer som egentligen skulle slutat får behålla sina jobb.

Det var i oktober i fjol som ledningen för Swedish Meats presenterade besparingarna i Kävlinge. Då var de också tänkt att 60 tjänster skulle flyttas från Malmö och Kristianstad. Nu är det klart att flytten från Malmö inte kommer att bli av. Däremot kan fortfarande 30 tjänster komma att flyttas från Kristianstad till Kävlinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".