Ballingslöv anställer 60

Kökstillverkaren Ballingslöv utanför Hässleholm kommer att nyanställa 60 personer. Företaget har köpt den danska kökskedjan Svane Kökkenet. I och med affären ska Ballingslöv börja tillverka Svanes behov av köks- och badrumssnickerier.Köpet av det danska företaget innebär att Ballingslövs omsättning kommer öka med 20 procent. I och med affären kommer Ballingslöv att nyanställa 60 personer.

Köpet av det danska företaget innebär att Ballingslövs omsättning kommer öka med 20 procent. I och med affären kommer Ballingslöv att nyanställa 60 personer. Det är framförallt jobb inom produktionen men det kommer även att bli en del tjänstemannajobb, till exempel på IT-sidan. Dessutom ska man anställa 25 personer vid den monteringsfabrik som man ska anlägga i Danmark. Men de fabriker som tidigare varit leverantörer till Svane Kökkenet kommer troligen möjligen få problem med att behålla all sin personal, säger Nils-Erik Danielsson, vd på Ballingslöv.

Ballingslöv köpte det danska företaget eftersom man ville växa och få möjlighet att göra investeringar som annars inte hade vart möjliga. Nu ska man till exempel bygga ut fabriken i Ballingslöv med 4000 kvadratmeter och investera i nya maskinutrustningar. De nya satsningarna kommer lägligt eftersom branschen just nu ser en växande inredningstrend.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista