Socialdemokrater och moderater regerar tillsammans i Svalövs kommun

Från den första april kommer Svalöv att styras av moderater och socialdemokrater. Minoritetsstyret med centerpartiet, kristdemokraterna och folkpartiet ställde sina platser till förfogande efter svårigheter med att driva igenom sin politik. Och nu har den nya koalitionen av socialdemokrater och moderater presenterat sina gemensamma mål.

Idag presenterade socialdemokraterna och moderaterna i Svalöv sina gemensamma mål i ett dokument prytt med dels den socialdemokratiska rosen till vänster o moderaternas M till höger. Några av målen för den nya ledningen av socialdemokrater och moderater är att se till att saneringen av BT-kemitomten i Teckomatorp fortsätter, valmöjligheter för individerna betonas och så vill partierna ha en oförändrad skatt.

Karl-Erik Kruse, socialdemokrat blir alltså kommunstyrelsens ordförande, moderaten Leif Hägg förste vice ordförande. Tillsammans ska de också dela kommunalrådsposten.  Den borgerliga Treklövern, med centern i spetsen beslutade att avgå i mitten av februari efter svårigheter med att få igenom sin politik.

Moderater och socialdemokraterna i Svalöv var idag väldigt överens om att samarbetet fungerat bra inför maktövertagandet, och att man är optimistiska inför fortsättningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista