Besut idag om Percy Nilssons arena i Malmö

Idag beslutar stadsbyggnadsnämnden i Malmö om detaljplanen för Percy Nilssons arena och shoppingcenter i Hyllie ska få godkänt. Hockeyarenan ska ta 15 000 åskådare och köpcentrat ska vara på 35000 kvadratmeter. Om bygget blir av, är planen att det ska stå klart 2008.

– Det kommer att bli en långsträckt byggnad, cirka elva meter hög. Ur den här byggnaden kommer det sticka upp en skålformad kupol som är cirka 35 meter hög, säger Åke Hesslekrans på stadsbyggnadskontoret i Malmö.

Arenan och Köpcentret ska ligga i iden nya stadsdelen Hyllievång under skyskrapan Scandinavian Tower som också ska byggas där. Arenan där det är tänkt att hockeylaget MIF Redhawks ska spela sina matcher kommer att ta cirka 15 000 åskådare. Det nya shoppingcentret kommer vara på cirka 35 000 kvadratmeter stort.

Men om Percy Nilsson kommer att bygga här beror mycket på hur det går med planerna på citytunneln. Det är nämligen tänkt att det ska byggas en station precis utanför arenan. Åke Hesslekrans ser inga problem med detaljplanen och tror att bygget kan bli viktigt för Hyllie.

– Det här blir ett viktigt tillskott för att etablera Hyllievång, säger han.

Arenan och köpcentret i Hyllie är planerat att börja byggas 2006 och 2008 ska de stå klara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista