Gruppvåldtäktsmisstänkta på fri fot

De båda tonårspojkar som suttit häktade misstänkta för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt av en 15-årig flicka på en skola i Helsingborgstrakten, släpptes nu på eftermiddagen från häktet.

Detta tyder på att de kommer frikännas av Helsingborgs tingsrätt när rättegången mot dem avslutas i nästa vecka.

– Det är skönt för de unga pojkarna att slippa sitta häktade, misstänkta för något de inte har gjort, kommenterar Stefan Rosell, som är försvarsadvokat för en av pojkarna.

De båda pojkarna, 16 respektive 17 år gamla, är anklagade för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt mot flickan vid två tillfällen. Ytterligare en pojke är misstänkt för att ha deltagit, men eftersom han inte är straffmyndig har han inte åtalats.

Våldtäkterna skulle ha ägt rum på den skola i Ödåkra där flickan gick.

Rättegången pågår innanför stängda dörrar, men enligt en källa till P4 Radio Malmöhus ska försvaret ha kallat in vittnen som berättat om flickans sexuella erfarenheter före våldtäkten. Något som försvarsadvokat Stefan Rosell inte vill kommentera. Men han tillägger att det är i princip fel att ställa den typen av frågor om flickan berättat sanningen om det i de polisförhör som gjorts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".