Skolsamarbete över kommungränserna

Landskrona och Kävlinge kommuner vill skapa ett rektorsområde som sträcker sig över kommungränsen på ett ställe. Detta för att kunna fördela eleverna och utnyttja resurserna bättre mellan skolorna i Annelöv och Dösjebro som ligger i olika kommuner.

Skolorna i Dösjebro och Annelöv har tillsammans 200 elever. Men medan Dösjebro på Kävlingesidan växer, minskar antalet barn i Annelöv, som ligger i Landskrona kommun. Och nu vill kommunerna alltså göra området till ett eget rektorsområde för att kunna fördela skolbarnen.

– Det handlar dels om att erbjuda barnen på båda orterna en större möjlighet att välja och att värna om små byskolor som kanske annars skulle tvingas att läggas ner. Dels handlar det om att utnyttja både lokaler och personal på ett ekonomiskt effektivt sätt, säger Eva Bergenstråhle, som är socialdemokratisk ordförande för barn- och ungdomsnämnden i Landskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".