Behåll Revinge av ekonomiska skäl

P7 på Revingehed bör bevaras av ekonomiska skäl. Det var budskapet när en skånedelegation under ledning av landshövding Bengt Holgersson under lördagen uppvaktade försvarsminister Leni Björklund.

– Vi kan vara kostnadseffektiva, då kan P7 i Skåne producera utbildning på ett mer kostnadseffektivt sätt än andra som gör att man får mer pengar över till annan verksamhet, säger regionrådet Bengt-Göran Hansson (s).

Under hela lördagen uppvaktades försvarsminister Leni Björklund av politiker från hela landet som kämpar för sina regementen.

För nya besparingar och nedläggningar är att vänta när ett nytt försvarsbeslut kommer i höst.

Från Skåne kom en femhövdad delegation som bland annat pekade på att P7 Revingehed har särskilt goda förutsättningar att rekrytera rätt personal och att Skåne är en särskilt utsatt region på grund av sitt geografiska läge.

Men framför allt pekade man på att P7 är effektivt och att det därför är ekonomiskt fördelaktigt att bevara. Bengt-Göran Hansson tror att det var argument som tog skruv.

– Vi har nog den uppfattningen att man lyssnade väldigt väl, de var i och för sig oerhört uppdaterade på Skånes förhållanden, sedan kan man välja ett glesbygdsalternativ men det är inte samma sak som vi pratar om, säger Bengt-Göran Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".