Svanberg betalar tillbaka

Den moderate toppolitikern Mats Svanberg backar nu och betalar tillbaka den körersättning för sina politiska resor som han fick förra året. Totalt rör det sig om närmare 9 500 kronor.
Orsaken är att han tagit emot ersättningen trots att han inte har körkort. Sjukvårdspolitikern Mats Svanberg har rätt att få ersättning för de kostnader han har för att ta sig till och från regionhuset i Kristianstad. Huvudsakligen åker han tåg men han uppger att han vid några tillfällen under förra året, drygt en gång i månaden, samåkte med en av de politiska sekreterarna. Bilresorna har Mats Svanberg sedan begärt milersättning för i sin reseräkning. Ersättning för resor med bil i tjänsten förutsätter varken att man har körkort eller bil och om två personer samåker till sitt arbete så har båda rätt att begära reseersättning under förutsättning att man delar på kostnaderna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista