Eslöv

Baracker på plats vid Norrevångsskolan

Inför skolstarten sätts nu en provisorisk barack upp för fjärdeklassare vid Norrevångsskolan i Eslöv. Två klassrum förstördes vid branden i början av juni.

Det finns inte mycket kvar av Norrevångshallen. Några delar av stålskelettet sticker upp här och var och lukten av brandrök hänger kvar. Maskiner jobbar för fullt för att röja upp och med att bygga inför skolstarten.

– Vi har fått hyra in ett antal nya skolmoduler för att ersätta de nedbrunna klassrummen, säger Anders Andersson, projektledare.

Den våldsamma branden den 10 juni totalförstörde inte bara Norrevångshallen utan också en byggnad intill där med bland annat omklädningsrum och två klassrum. Ovanvåningen på den gula byggnad där klassrummen fanns ligger helt öppen och utbränd och hela området är avspärrat. Två år beräknas det ta innan eleverna kan få nybyggda lokaler. Under tiden sätts baracker upp.

– Planen ligger att det ska vara färdigt på fredag den 20:e.Vi tror att planen håller, säger Anders Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista