Sjöboanhållna mycket förtegna

Polisen i Sjöbo tror sig nu ha fått fast alla inblandade i vapenstölden i torsdags. Fyra män sitter anhållna för stöld och grovt vapenbrott och en femte man är anhållen för att ha gömt ett av de stulna vapnen. Mycket talar nu för att stölden av sex jaktvapen i Lövestad torsdags, och skotten mot polisstationen i Sjöbo samma kväll kan vara på väg att klaras upp.

Det var i söndags som tre av de huvudmisstänkta männen greps och anhölls efter en stor polisinsats där ett trettiotal poliser deltog. Senare under söndagskvällen anhölls också en fjärde man för å ha gömt ett av de stulna vapnen i sin lägenhet. På måndagskvällen fick så polisen tag i en efterspanad femte man som nu sitter anhållen för stöld och grovt vapenbrott. Därmed tror polisen att alla inblandade är fast.

Men fortfarande saknas ett av de sex stulna vapnen. De fem anhållna männen är mellan 21 och 33 år gamla och uppväxta i Sjöbo. De känner varandra sen skoltiden. Alla är välkända av polisen och har straffats flera gånger för bland annat narkotikabrott, stölder och misshandel.

Varför männen stal vapnen är oklart. Ännu har inte polisen kunnat binda något av de återfunna vapnen till skotten mot polisstationen i Sjöbo. Ingen av männen har heller anhållits för mordförsök. Under eftermiddagen förhördes männen men de är enligt polisen mycket förtegna. Senast på torsdag måste de anhållna begäras häktade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".