Sammanslagning tystar debatt

Sedan Helsingborgs Dagblad och Nordvästra Skånes Tidningar slogs samman har den politiska debatten tystnat. Det tycker flera politiker i nordvästra Skåne.
När HD och NST gick ihop fick de samma ledarsida. NST som tidigare var en uttalat moderat tidning är från den 20 januari i år oavhängig, precis som HD varit i många år. Att tidningen inte längre står för ett politiskt budskap är det flera politiker som har reagerat på. - Jag tycker inte om det, en tidning ska inte var opolitisk. Den ska givetvis stå för fakta, men även innehålla en politisk debatt. Jag tycker om den politiska debatten och saknar därför Arbetet mycket, säger Carin Wredström, kommunstyrelsens moderata ordförande i Helsingborg. Den nya tidningen kommer ut i tre editioner, NST, HD och Landskronaposten och när det behövs ska ledare och debattartiklar kunna bytas i de tre editionerna för att inte minska utrymmet för lokal politisk debatt. - Alla tidningar går idag mot att vara opolitiska. Jag ser inte det här som ett problem, säger Lars Svensson, VD för HD/NST.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".