Livstids fängelse för knivmord

Den 30-åriga man som funnits skyldigt till ett knivmord i Helsingborg i oktober förra året dömdes idag till livstids fängelse.

Det var på natten till den 11 oktober förra året som den nu dömde 30-årige mannen var på förfest i en lägenhet i Helsingborg. Det knackade på dörren och en granne klagade på den höga ljudnivån.

Det blev bråk och enligt tingsrätten har 30-åringen huggit en 20-centimeter lång kniv i magen på mannen. Skadorna på de inre organen och stora kroppspulsådern blev så omfattande att den knivhuggne mannen inom kort avled. Ytterligare en person, en ung kvinna, skadades vid bråket.

Den dömde 30-åringen har nu genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Resultatet av den är sekretessbelagt, men tingsrätten har efter undersökningen gjort bedömningen att mannen kan dömas till livstids fängelse för mord. Han ska också betala skadestånd till olika medlemmar av den mördades familj och ytterligare en inblandad med totalt 430 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".