På Bellevuestadion används det mesta för att stoppa upp vattenläckorna. Foto: Carolina Svensson/SR
MALMÖ

Regnet avslöjar Bellevuestadions dåliga tak

Det kraftiga regnovädret har ställt till det på många håll runt om i Skåne. Malmös idrottsplatser har fått stänga på grund av att gräsplanerna står under vatten. Och på Bellevuestadion har det börjat läcka in vatten som fortfarande ligger på taket.

– Det har regnat in så om man känner på golvet så har det höjt sig och blivit vattenskadat så det måste läggas om. Det har regnat så mycket så det har lagt sig in under taket, säger Kristina Eriksson som är receptionistansvarig på Bellevuestadion.

Byggnaden är cirka 40 år gammalt och Senast Bellevuestation renoverades ordentligt var för tio år sedan.

Squash hallar, ett nyrenoverat rum och tennisbanan har tagit störst skador av regnet, men lite varstans läcker det in i stadion där personalen fått sätta ut spannar och handdukar för att samla upp vattnet.

– Vi har rapporterat det till serviceförvaltningen som har varit här och tittat och har säkert en åtgärdsplan på gång. Förmodligen måste man lägga om hela taket, säger Tomas Troedsson som är ordförande i Bellevue alliansförening som driver anläggningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista