Danskt Folkeparti kämpar mot Turkiet

Det främlingsfientliga partiet danskt Folkeparti startar en kampanj mot Turkiet inför valet till EU-parlamentet. Skrämselpropaganda, tycker andra danska politiker.

En turkisk man står framför fyra minareter på en bild som idag publiceras i dom danska kvällstidningarna. Under bilden kan man bland annat läsa ”I Turkiet bor det 72 miljoner turkar. Nu väntar också dom på gratis tillträde till Europa”.

Med den här kampanjen inför valet till Europaparlamentet vill danskt folkeparti visa att dom inte tänker acceptera Turkiet som medlemsland. Kenneth Kristensen är ordförande för danskt folkepartis ungdom och är trea på listan till valet till europaparlamentet.

Kenneth Kristensen säger att han är riktigt nöjd med kampanjen medan andra politiker i till exempel regeringspartiet venstre kallar den för osmaklig skrämselpropaganda som inte passar i en valkampanj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista