30 fler platser på UMAS i sommar

I sommar kommer Universitetssjukhuset MAS i Malmö att ha en extra vårdavdelning med trettio platser, jämfört med tidigare somrar. Det har man för att motverka de senaste årens platsbrist.

Rolf Ohrlander, förvaltningschef vid katastrof, ambulans och beredskapsförvaltningen inom Region Skåne, hoppas att det innebär mindre risk för att behöva flytta patienter till andra sjukhus.

Under två sommarmånader minskas antalet vårdplatser på de skånska sjukhusen med en fjärdedel. För att klara det kommer samarbeten mellan sjukhusen att öka och patienter kan komma att skickas till ett annat sjukhus än det som ligger närmast om det skulle har hög belastning.

Det är för tredje året Region Skåne använder den här modellen och de tidigare åren har just platsbrist på universitetssjukhuset MAS varit ett problem. Den extra avdelningen ska lösa dem problemen. Men fortfarande är det så att en del av patienterna kommer att få vänta på vård till efter sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".