Manifestation för ett positivt Landskrona

Utvecklingen med stigande brottslighet och ungdomsbråk i Landskrona, den utvecklingen har vänt. Det tror i alla fall kommunen, som nu satsar på en Landskronadag med musik, teater och evenemang på stan för att skapa en bättre stämning i centrum.

För lite drygt ett år sen arrangerades en manifestation i Landskrona för fler poliser och det var en reaktion på de många bråk och våldsbrott som ägde rum i Landskrona förra våren. Och det gav resultat. Fler poliser i yttre tjänst har lett till lägre kriminalitet och mindre stök på stan.

Men Rose-Marie Bergman säger att engagemanget från Landskrona Bois och Bosna Basket och andra föreningar och organisationer också har varit viktiga för det senaste årets utveckling.

Och för tre månader sen startade kommunen projektet Levande Centrum för att skapa mer liv och rörelse i centrala Landskrona. Och när ett år har gått sen den förra manifestationen ville inte levande centrum ha en manifestation mot våld, nu när våldet minskat, utan en manifestation för något.

Manifestationen för ett levande Landskrona hålls nästa lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista