Förhöjd vattennivå i mellanskåne

Vattennivåerna i Skåne fortsätter att stiga. Om det kommer mer regn i kombination med ökad vind måste Ringsjön och Vombsjön tappas på vatten.
Det gör att Kävlingeån, Lödde å, Rönne å och Saxån kan komma att stiga. I Ringsjön och Vombsjön är vattenståndet nu så högt att om vinden ökar och det kommer mer nederbörd så kan det bli aktuellt att sänka ytnivån i de båda sjöarna. Fastighetsägare vars fastigheter ligger i farozonen uppmanas därför att själva vidta åtgärder för att minska de skador som en förhöjd vattennivå kan orsaka. Kommunerna prioriterar just nu pumpstationer och reningsverk och har därför begränsade möjligheter att hjälpa fastighetsägare. Om läget förvärras kommer de berörda kommunerna att upprätta egna informationscentraler, men för närvarande finns en gemensam informationscentral i Eslöv dit man kan ringa på 0413-55 99 74.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista