Kampanj i Lund för integration

I Lund går kommunen de närmaste veckorna ut med affischer, vykort och broschyrer där det framhålls hur bra det är med integration och mångfald. Invandrarna kan mer än mat och kultur, sägs det i kampanjen som riktar sig både till kommunanställda och vanliga lundabor.

Affischer, vykort och broschyrer med hjärtan i mängd och positiva budskap ska delas ut under kampanjen. Lund är förstås inte fritt från rasism, säger Akram Heidari i invandrarföreningarnas samarbetsorganisation Lifs. Men där finns i alla fall en vilja att lyssna på argument.

- Lund är positivt till att förändra, säger hon.

Inom exempelvis vården finns det gott om anställda med utländsk bakgrund i Lund. Men när det gäller kommunens chefer ser det annorlunda ut. Kommunstyrelsens ordförande Lennart Prytz hoppas på en ändring.

- Det är en klassfråga fortfarande. Det finns mycket att göra, men det kommer efter hand, säger han. Och säger att han inte tror på t ex anonyma ansökningshandlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".