Misstänkt pyromandåd i Härlöv

Polisen misstänker att branden i Härlöv i Kristianstad är anlagd och rubricerar därför händelsen som mordbrand. Räddningstjänsten har nu branden under kontroll men eftersläckningsarbetet beräknas pågå under kvällen.

Rökutvecklingen är inte lika kraftig längre men Johan Sjöberg, som är vakthavande brandingenjör på Räddningstjänsten i Kristianstad, tycker att man ska vara försiktig även under kvällen.

Det var vid halvtio tiden som förbipasserande slog larm om branden. Och när räddningstjänsten kom till platsen så brann det kraftigt på utsidan och i takkonstruktionen. Branden spred sig sen in i lagerlokalen och inne i lagret så fanns det mellan 75 till 100 ton plast och därför så spred sig branden snabbt. Hela lagerdelen är förstörd men resten av byggnaden har man lyckats att rädda. Det är fortfarande oklart hur branden startade men i nuläget tror man att det började brinna på utsidan av byggnaden. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".