Stora brister i Vellinges arbetsmiljöarbete

Det är stora brister i arbetsmiljöarbetet i Vellinge kommun. Det konstaterar arbetsmiljöinspektionen efter att ha undersökt arbetsmiljön på Sandeplansskolan i Höllviken.

Arbetsmiljöinspektionen håller på att granska arbetsmiljön på skolor och förskolor i Vellinge kommun. Anledningen är att flera skyddsombud i olika omgångar krävt hjälp med att komma till rätta med arbetsmiljön.

Granskningen visar att det finns stora brister när det gäller arbetet med arbetsmiljön på Vellinges skolor. Och att bristerna skulle kunna få stora konsekvenser.

Bland annat finns det ingen dokumentation som visar någon kontrollerat att kemisalarnas nödduschar fungerar och att gasledningarna inte läcker. Detsamma gäller gymnastiksalens ridåvägg.

– Det rör sig om systematiska brister i att dokumentera, kontrollera och följa upp arbetsmiljöarbetet, säger arbetsmiljöinspektör Torbjörn Gullberg .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista