Demonen hotar grannsämjan

Tivolis nya berg-och-dalbana Demonen vållar strid i Köpenhamn. Kommunen kräver en ny bullermätning av attraktionen, och grannarna klagar över oväsen. I fredags öppnade den klassiska nöjesparken Tivoli för säsongen.

Och årets stora nyhet är Demonen, en ny berg- och dalbana som kostat 75 miljoner danska kronor, som man hoppas ska locka många besökare. Men Tivolis grannar lockas inte av den nya attraktionen, rapporterar Berlingske Tidende. En rad klagomål har kommit in.

- Ja, Demonen bullrar så mycket att det inte längre går att ha fönstren öppna, berättar Susanne Aamund för Köpenhamns Radio.

Redan vid provkörningarna var oväsendet stort. Men nu, med skrikande människor, är det ännu värre, säger Susanne Aamund. Köpenhamns kommuns miljökontroll är heller inte nöjd med Demonen.

Och därför har man begärt en ny bullermätning. Tivoli anser däremot att bullret från attraktionen inte överstiger det uppsatta gränsvärdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista