Husägare vid Ringsjön drabbade

Flera fastighetsägare vid Ringsjön är nu oroliga för sina hus. Vattnet närmar sig hela tiden och flera tomter ligger under vatten.
Det var igårkväll som situationen kring delar av Ringsjöns strand blev akut. Vattnet steg och närmade sig flera hus. - Jag påtalade redan förra veckan att vattennivån var hög, men det hände ingenting. När situationen igår blev akut fick vi äntligen hjälp. Men hjälpen har kommit för sent, det är katastrof, säger Kjell Svensson, en av de drabbade husägarna vid Ringsjön. Hans tomt ligger under vatten och närmar sig sakta huset. Kjell Svensson och hans fru har satsat nästan 100 000 kronor på trädgården, som nu är helt förstörd. - Vi är förkrossade och jag är irriterad på Sydvatten som inte har reagerat på den höga vattennivån tidigare och reglerat slussarna därefter. Hemvärnet hade på månadagsförmiddagen över 70 personer som hjälpte till i det drabbade området. Främst handlade det om att bygga vallar av sandsäckar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista