Perstorp hotar stämma Trygg Hansa

Perstorp kommun vill få ut ersättning för ett svindleri som de utsattes för för snart två år sen. Om inte försäkringsbolaget Trygg Hansa betalar en ersättning på 8,5 miljoner kronor till Perstorp kommun före den siste april så tänker kommunen stämma försäkringsbolaget.

Anledningen till tvisten mellan kommunen och försäkringsbolaget är att de tolkar försäkringsvillkoren olika, kommunen har länge krävt ersättning, men Trygg Hansa har flera gånger velat ha kompletterande uppgifter. I slutet på förra sommaren anlitade därför Perstorp kommun stockholmsadvokaten Stefan Lindskog, som bland annat arbetat med Trustorhärvan och Prosolviarättegången.

Advokaten har nu skickat ett kravbrev på åtta och en halv miljoner kronor till försäkringsbolaget. Betalar de inte före månadens slut så avser kommunen att stämma försäkringsbolaget. Det säger Perstorps kommundirektör Rolf Lundberg till Radio Kristianstad.


Svindleriet avslöjades i maj 2002 då en socialsekreterare i Perstorp försökte tömma kommunens konto på 20 miljoner kronor. Kommunens tekniker lyckades dock begränsa utbetalningen till en och en halv miljoner kronor. Men senare så visade dt sig att socialsekreteraren under tre års tid lyckats lura åt sig 7,3 miljoner kronor. Mannen dömdes i slutet på förra året till 6 års fängelse för grovt bedrägeri och grovt narkotikabrott.

Reporter: Anna Lundin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".