Hundbevakning mot anlagda bränder

Allt fler företag i Kristianstad vill ha hundbevakning av sina byggnader eftersom dom är rädda för anlagda bränder. Anledningen är att Kristianstad under det senaste året drabbats av en rad ouppklarade anlagda bränder och det märks på antalet kunder som tagit kontakt med Kristianstads hundbevakning.

Kristianstads hundbevakning har upptäckt ett par bränder under det senaste året, till exempel den på däckfirman Kåve däck i Öllsjö och den på kretsloppsparken i Snårarp. Tommy Winqvist säger att han tycker att det är lite olustigt att patrullera runt just eftersom han vet att den som anlagt bränderna inte är gripen. Men han hoppas såklart att Kristianstads hundbevakning kan vara med att få ett slut på bränderna.

Företaget har drygt 150 kunder, dom flesta är företag med det finns även en del privatpersoner. Tommy Winqvist säger att han märker att det finns en stor rädsla hos dom kunder som ringer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".