Mögel och kreosot stänger matsal

Skolmatsalen och fritids på Gustav Adolfsskolan i Helsingborg stängdes i går med omedelbar verkan, sedan man hittat mögel och kreosot i den barack där skolans 400 elever och anställda hittills ätit lunch.

Rapporten talar ett tydligt språk om tillståndet för den barack på skolgården där de över 400 skolbarnen på Gustav Adolfsskolan och de anställda hittills har ätit lunch. Och där även fritis håller till. Det luktar mögel och kemiska ämnen överallt. Under fritidsdelen vilar huset dessutom på gamla järnvägsslipers, impregnerade med det hälsovådliga ämnet kreosot. Också andra kemiska ämnen är inblandade.

- Det är ingen bra miljö. Man kan inte utesluta att känsliga personer kan påverkas av möglet och kreosoten, säger utredaren Mathias Lindskog på AK-konsult Indoor. Även på miljökontoret bekräftas att man inte kan utesluta att kreosot kan vara hälsovådligt. Och att mögel kan framkalla allergiska besvär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista