Gustav Adolfsskolan får kritik från elever

Bayan Chehade som går i 8: an, säger att politikerna inte lyssnar på eleverna och att man inte tänkte på elevernas bästa när man valde att inte använda sig av den nya matsalen som byggts. Och Bayan Chehade har en teori om varför: I vår skola är 98 procent invandrare.

Flera elever på Gustav Adolfskolan i Helsingborg är upprörda över att de från och med idag måste äta sin lunch i klassrummen. Matsalen i skolan har stängts på grund av mögel och det hälsovådliga ämnet kreosot.

Bayan Chehade som går i 8: an, säger att politikerna inte lyssnar på eleverna och att man inte tänkte på elevernas bästa när man valde att inte använda sig av den nya matsalen som byggts. Och Bayan Chehade har en teori om varför:

– I vår skola är 98 procent invandrare. Hade de gjort det samma mot svenska elever? Våra föräldrar kan inte trycka på samma sätt som svenskarna, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista