Eslöv

Ännu oklart om Eslövs styre

Situationen i Eslöv blir allt mer oklar. Nu ger också Moderaterna upp försöken att bilda en majoritet och lämnar över ansvaret för styret i kommunen till de rödgröna.

– Jag har försökt att få till ett alternativ med Alliansen och Miljöpartiet men det har inte visat sig möjligt. Eftersom vi är mindre än de rödgröna så passar vi tillbaka bollen, säger Henrik Wöhlecke (M), oppositionsråd i Eslöv.

Det pratas mycket om bollar i Eslöv. Först sa Socialdemokraterna att de vägrar styra i minoritet en gång till. Så de bollade över till Moderaterna. Men nu ger alltså också de upp och bollar tillbaka till Socialdemokraterna. Alliansen i Eslöv har fört samtal med Miljöpartiet. Men både Centerpartiet och Miljöpartiet sa nej till ett samarbete eftersom man inte skulle få någon egen majoritet

– Man vill inte styra i minoritet, det är ju ett osäkert läge när man kan bli nedröstad, säger Henrik Wöhlecke.

Nu är bollen tillbaka hos Socialdemokraterna och kommunalrådet Cecilia Lind.

– Centerpartiet är det parti som ligger närmast oss, det är de vi kan tänka oss att inleda diskussioner med. Vi får bjuda in till ett samtal med Centern.

Hur bedömer du möjligheterna att få till ett majoritetsstyre?

– Ingen aning. Vi har inte börjat diskutera utan vi får snabbt bjuda in till ett samtal.

Vad skickar det här för signal till era väljare, att ni passar bollen fram och tillbaka?

– Signalen är att vi gör allt vi kan för att lösa den uppkomna situationen. Nu får vi prova något annat, säger Henrik Wöhlecke.