Elitserien, handboll

Lugi ny tabelltvåa efter tredje raka segern

Lugis storform fortsätter. I hemmaderbyt mot IFK Kristianstad krigade sig Lugi till vinsten efter underläge i paus. Det slutade 27-24 (12-13).

Första halvlek böljade fram och tillbaka och lagen följdes åt till paus med de jämna siffrorna 12-13. Trots ledning för Kristianstad var det Linus Persson i Lugi som ledde målvaktsmatchen mot Kristian Friis och Jesper Larsson i Kristianstad. Lugi rivstartade andra halvlek. 6-1 på de första nio minuterna och en rejäl krigarinsats på planen fick Kristianstad att tappa fotfästet inför de 1 560 i publiken.

Kim Ekdahl du Rietz, sju mål och en gigant i andra halvlek, Niclas Gudmundsson, också sju mål, och en stundtals suverän Linus Persson i hemmamålet såg till att släcka ljuset för ett tappert kämpande IFK Kristianstad med Darko Martinovic och Johan Kock i huvudrollerna. För dagen ett bortalag med två mänskliga målvakter. Och ett hemmalag i storform. Tredje raka segern för Lugi betyder en andraplats i tabellen, fyra poäng bakom Sävehof och en poäng före Skövde på tredjeplatsen.

Filip Magnusson