Arkivbild från dykningar i Häljasjön. Foto:Stig-Åke Jönsson/Scanpix
Malmö

Sista dagen i rätten om Hovs hallarmord

Idag hölls det slutpläderingar i målet mot den 24-åring som dödade ett par från Hovs hallar för mer än tre och ett halvt år sedan.

Åklagarna Göran Olsson och Anna Broome fördjupade sig bland annat i 24-åringens dåliga ekonomi som åklagarna hävdar är ett motiv för mordet.n. Slutpläderingen innehöll också uppgifter som visade på 24-åringens förslagenhet och hur han lagt ut villospår för polisen.

Inte helt förvånande pläderade 24-åringens försvarsadvokat Lars Tindberg för att rätten ska bedöma att det var i nödvärn 24-åringen dödade det äldre paret och att han därför ska dömas till ett tidsbestämt straff.

Att nu restriktionerna i häktet hävs för 24-åringen som suttit häktad i 15 månader välkomnas av försvarsadvokaten Lars Tindberg.

- Det innebär att han kan ta del av tidningar, radio, TV och ta emot besök. han har ju varit häktad med restriktioner under mycket lång tid och jag tror han ser fram emot att ta del av det som händer i världen, berättar Lars Tindberg.

Hur ställer han sig inför domen?

- Det är något han har levt med väldigt länge, säger Lars Tindberg. Han känner en viss lättnad över att huvuddelen av rättegången är avslutad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".