Helsingborg

Åtalas för sexuella övergrepp mot 30 flickor

Den 35-årige man som är åtalad för sexuella övergrepp mot 30 flickor i åldern 9-14 år erkänner att han haft kontakt med vissa av dem. Men han nekar till att ha begått något brott.

Rättegången mot mannen började i Helsingborgs tingsrätt i dag. 35-åringen åtalades sedan polisen i ett och ett halvt år kartlagt hans kontakter på Internet. 300-400 flickor har förhörts. Men åtal väcktes alltså bara i 30 fall där åklagaren anser det bevisat att mannen utnyttjat dem sexuellt på olika sätt.

Bland annat handlar det om att han försökt eller i vissa fall fått dem att posera för honom på internet. I vissa fall på film, i andra fall på foton. I ett fall åtalas han också för att ha våldtagit en 14-årig flicka i sin bostad i Perstorp. 35-åringen nekar till våldtäkten.

Han nekar också till att ha begått andra brott även om han alltså erkänner att han har haft kontakt med en del av flickorna via internet. I vissa fall säger han att han trodde att de hade fyllt 15 år när han tog kontakten. I andra fall att deras samtal inte haft sexuella kopplingar. Och i något fall att det var flickan själv som tagit initiativet till att skicka bilder till honom.

Efter genomgången av åtalet fortsatte rättegången bakom stängda dörrar. Den pågår i 14 dagar och avslutas den 14 december.