Åklagarna Anna Broomé och Göran Olsson. Arkivbild: Drago Prvulovic/Scanpix
Bjäre

Tingsrätten: 24-åringen är skyldig

Helsingborgs tingsrätt anser att den 24-årige man som åtalats för styckmordet på ett par i Hovs Hallar på Bjärehalvön 2007 är skyldig. Och därför har domstolen beslutat om rättspykiatrisk undersökning.

I måndags höll åklagaren och advokaterna sina slutanföranden i rättegången mot 24-åringen. Och efter några dagars betänketid har tingsrätten alltså kommit fram till att han är skyldig till att ha dödat och sen styckat paret.

Den rättspykiatriska undersökningen ska utreda om 24-åringen led av en allvarlig psykisk störning när han utförde handlingarna. Något som är avgörande för om han ska dömas till fängelse elller rättspsykiatrisk vård.

Undersökningen beräknas ta fyra veckor, och när den är klar kommer tingsrätten att samlas igen för att bestämma om han ska dömas för mord och brott mot griftefriden som åklagaren kräver och vilken påföljden blir.

24-åringen har efter många turer till sist erkänt både att han dödat paret och att han styckat deras kroppar. Men han har hävdar att han handlade i nödvärn sen han blivit attackerad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".