Malmö

Snart får Malmö sin nya mässhall

Om två år kommer affärsturismen i Malmö få en stor mötesplats på det nya mässområdet i stadsdelen Hyllie. I går kväll hade företagen som kommer att bygga och driva mässan sina slutförhandlingar.

– Nu ser vi fram emot en slutfas i våra diskussioner där juristerna ska göra sitt och vi ska lösa vissa tekniska frågor kring hallbyggnation och drift, säger Håkan Gershagen som arbetar för företaget som kommer att hyra och driva hallen.

Malmö Mässhall kommer att placeras på ett 17 000 kvadratmeter stort område norr om Malmö Arena. Mässan kommer att bli en viktig plats för Skånes besöksnäring, och på området kommer det även att finnas bostäder och kontorslokaler för handel och service.

– Det kommer inte att se ut som en vanlig mässhall, säger Lasse Larsson som kommer att ha hand om det praktiska kring byggnationen av hallen.

Utvändigt kommer själva hallbyggnaden att ha vitt tegel, oregelbundna, spännande vinklar och grönt tak.

Lasse Larsson tycker även att läget där hallen kommer att ligga är väldigt bra, eftersom det är nära till både Köpenhamn och till Malmö centrum. Dessutom kommer närheten till Malmö Arena och andra företag som kommer att ligga i Hyllie möjliggöra samarbeten kring bland annat events och konferenser.

Edina Hrustich
edina.hrustic@sr.se