Helsingborg

41-åring åtalas för mordförsök

En 41-årig man åtalades i dag vid Helsingborgs tingsrätt för mordförsök på en 34-årig man och tre poliser. Händelserna utspelade sig på morgonen den 20 juni i år i bostadsområdet Maria Park i Helsingborg.

41-åringen och 34-åringen hade tidigare på natten mötts på ett nöjesställe i Helsingborg, där det ska ha förekommit någon form av bråk. Senare tog 34-åringen och två andra män en taxi till 41-åringens bostad. Och det var inne bostaden som 34-åringen sköts på nära håll med ett avsågat hagelgevär och fick livshotande skador.

34-åringen togs sig ut ur lägenheten, men 41-åringen blev kvar och förskansade sig där. När polisen sedan skulle försöka gripa honom avlossade han ytterligare ett skott mot tre poliser som befann sig i trappuppgången. Skottet träffade en betongstolpe och en del av hagelsvärmen studsade bort mot poliserna, men ingen av dem skadades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".