Jan Andersson (S) i Helsingborg
Helsingborg

(S) i Helsingborg står inför förnyelse

Det behövs nya och yngre socialdemokratiska krafter i Helsingborg efter valet. Det tycker partiets styrelse i staden som nu lanserar fyra nya namn, som är påtänkta att ta plats i rådhuset och kommunstyrelsen.

– Vi har förlorat två val i Helsingborg, och behöver en förnyelse av politiken och nya ansikten, säger Jan Andersson, socialdemokraternas lokala ordförande.

Mikael Skog och Maria Ward är två av namnen som styrelsen lyfter fram som partiets nya kommunalråd. Och om förslaget klubbas igenom på socialdemokraternas medlemsmöte nästa helg skulle det bland annat innebära att kommunstyrelsens vice ordförande, Tomas Nordström, petas.

– Jag är inte förvånad, Jan Andersson har aldrig uppskattat oss, så nu vill han peta oss, säger Tomas Nordström.

Jan Andersson är av annan åsikt.

– Det är inte mina åsikter som är intressanta utan väljarnas. Styrelsen ställer sina platser till förfogande till våren. Nu är det rådhuset vi ska välja till för de närmsta fyra åren, säger Jan Andersson.

Och så var det där med föryngringen.

– Jag tror den yngste är omkring 40 år. Det kunde ha varit bättre, säger Jan Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".